wie is Boralit?

Boralit is een dynamisch bedrijf met 40 jaar ervaring in het rotatiegieten van polyethyleen stukken. Er is een gemotiveerd team van jonge mensen die een sterk klantengerichte aanpak nastreven. Dit zowel naar de opmaak van offertes als naar leveringsmodaliteiten toe (uiterst korte levertermijnen).

Al onze medewerkers staan 100% garant voor zowel de kwaliteit als de service die Boralit wil handhaven. In de loop van de jaren heeft Boralit op vraag van de klant een uitgebreid assortiment van standaardproducten ontwikkeld dat zowel op de nationale als op de internationale markt wordt verkocht. 

Over ons

Activiteiten Boralit

Wij bieden u een uitgebreid en sterk kwalitatief assortiment voor de behandeling en opslag van huishoudelijke en licht vervuilde industriële afvalwaters, regenwater,oliën en andere vloeistoffen.

Onder deze producten ressorteren o.a. waterzuiveringinstallaties vanaf 0 tot 30 personen (KWZI of IBA ) slib- en vetvangers, koolwaterstofafscheiders, pompputten, regenwatertanks, septische putten, stookolietanks, …

Op aanvraag doen wij ook maatwerk zoals o.a. glijbanen, voedertrechters, dieseltanks, bloembakken, separatoren, …

Onze installaties zijn conform de CE-norm voor septische putten, waterzuivering, koolwaterstofafscheiders en stookolietanks.

Kortom, Boralit biedt een waaier van kwalitatief hoogstaande producten. Dankzij onze jarenlange ervaring en kwalitatief hoogstaande producten zijn wij in staat u een totaaloplossing aan te bieden. Wij streven naar een snelle afhandeling van uw vragen. Een standaardofferte mag u binnen de 48 uur van ons verwachten en een levering van de bestelde standaardproducten gebeurt binnen de 10 werkdagen in België bij u of uw klant.

Boralit heeft een team om u op uw wenken te bedienen. Wij raden u aan om onze site te verkennen. Stap voor stap zult u ontdekken dat u bij Boralit een waaier aan kwalitatief hoogstaande producten kunt vinden aan een competitieve prijs.

Visie

Boralit beschermt de natuur. Zodat u er zorgeloos van kan genieten. Vandaag en morgen. Daarom recupereren we al het goede uit de natuur en voorkomen we dat wat er niet thuishoort er ook niet in geraakt.

 • Regenwater wordt water voor huishoudelijk gebruik
 • Afvalstoffen worden veilig opgevangen en gezuiverd

Hiervoor gebruiken we alleen kwalitatieve, state-of-the-art installaties.

 • Geproduceerd uit polyethyleen dat tot 100% gerecycleerd kan worden
 • Ontwikkeld volgens streng gecontroleerde productietechnieken
 • Bedacht door en voor mensen met een groot respect voor de natuur

Profiel

In het verleden ligt de toekomst

Boralit is een onderneming met een rijk verleden en een blik op de toekomst. Al 40 jaar staan we aan de top in het rotatiegieten van polyethyleen producten. Die sterke positie hebben we te danken aan onze unieke ervaring en knowhow.

Rijk productassortiment

De constante investering in research en innovatie levert een gediversifieerd en kwalitatief productassortiment op.

 • Meer dan 10 000 streng geteste en gecertificeerde systemen voor het behandelen van huishoudelijk en licht industrieel afvalwater.
 • Een uitgebreid gamma stookolietanks voor onder- en bovengrondse opstelling.
 • Maatwerk producten zoals o.a. glijbanen, voedertrechters, dieseltanks, bloembakken, separatoren, verdeelputten, sproeitanks, parasolvoeten, …

Grensverleggende ambities

Boralit is toonaangevend in de Benelux. Het heeft met verkoopskantoren in Frankrijk en Bulgarije en verschillende distributeurs een uitgesproken Europese ambities.

Kwaliteit als rode draad

Boralit kenmerkt zich door de voortdurende aandacht voor kwaliteit en dit in alle stadia van het productieproces. Alles staat op elk moment in het teken van een uitmuntend eindresultaat.

 1. Vertical integratie
  Van het samenstellen van de grondstoffen tot de assemblage en de afwerking. Onze producten worden van a tot z in huis gemaakt. Een van dichtbij gecontroleerd proces dat voor onze klanten de beste garantie voor kwaliteit is.
   
 2. Uit de natuur gewonnen
  Boralit gebruikt polyethyleen (100% recycleerbaar) voor de aanmaak van zijn producten. Deze zeer duurzame en makkelijk te verwerken kunststof wordt aan strikte testen onderworpen. Alleen zo kunnen we van in het begin de hoogste kwaliteit garanderen. Doet er zich tijdens of na het productieproces toch nog een probleem voor, dan is de oorzaak ervan snel en efficiënt opgespoord.
   
 3. Genormeerd
  De kwaliteitsgedreven strategie heeft Boralit een uitgebreid gamma van topproducten opgeleverd waarvan de superieure klasse internationaal wordt erkend:

  * Boralit maakt volop werk om de soortgelijke regelgeving op Europees vlak te volgen.
  * Daarnaast zijn we in het bezit van de certificering op de werking en behuizing van onze septische putten.
  * Als enige speler op de markt is Boralit in het bezit van de CE-norm op de mazouttanks.

 4. Mens en machine op één lijn
  De kracht van Boralit ligt in het state-of-the-art machinepark en zijn medewerkers.

  * Onze gasgestookte machines zijn de beste waarborg voor scherpe productietijden en perfect vervaardigde producten - met een minimum aan afval.
  * Ons gemotiveerd team van goed opgeleide mensen streeft een sterke kwaliteits- en klantgerichte aanpak na. Via een voortdurende zoektocht naar nieuwe technieken en producten (R&D). Via de opmaak van offertes en optimale leveringsmodaliteiten (uiterst korte levertermijnen). Iedereen staat 100% garant voor de hoge kwaliteit en service.

Onze troeven

 • Begeleiding op de werf

 • Live helpdesk

 • Bestaat al 40 jaar

 • 10 tot 50 jaar garantie

 • Duurzamer dan beton door niet-poreus materiaal

 • Materiaal met hoge dichtheid + UV bestendig

 • Uitgebreid assortiment

 • Licht gewicht